Közlemény

Tisztelt Pályázók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a „Földtulajdoni dokumentumok elkészítésének elősegítése” című pályázati felhívás 3.d. és 11. pontjai szerint:

A pályázónak vállalnia kell, hogy az elkészített dokumentáció (Витяг) alapján a földre vonatkozó tulajdonjogának hivatalos bejegyzését az illetékes hatóságnál önerőből elvégezteti/finanszírozza.

Az „Egán Ede” Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ” Jótékonysági Alapítvány megbízásából a földcégek által elkészített és pályázók számára kiosztott földtulajdoni kivonaton (Витяг) szereplő földterületek az állami földkataszter nemzeti kataszterrendszerében való nyilvántartásába kerültek, így a telekre vonatkozó tulajdonjog hivatalos bejegyzéséhez az állami bejegyzési hivatalhoz vagy közjegyzőhöz kell fordulni. Ez az eljárás nélkülözhetetlen, ha nincs meg a régi típusú állami tulajdoni akt (Державний акт), hanem csak a telek magántulajdonba való átadásáról szóló helyi önkormányzati határozat (Рішення). Bejegyzéshez az állami közjegyző rendelkezésére kell bocsátani a nevezett határozat eredeti példányát, kivonatot az állami földkataszterből, valamint személyigazoló okmányokat. Amennyiben rendelkezik a telek régi típusú állami tulajdon lapjával (Державний акт), ez esetben az eljárás nem kötelező, hanem csak a föld elidegenítése esetében szükséges.

Tisztelettel,
Berki Marianna,
az "Egán Ede" KGK" J.A. igazgatója